Ana Sayfa Ekonomi İtalya Devlet Tahvillerini Satmak İçin Ağır Bedeller Ödüyor

    İtalya Devlet Tahvillerini Satmak İçin Ağır Bedeller Ödüyor

    1044
    0

    İtalya Devlet Tahvillerini Satmak İçin Ağır Bedeller Ödüyor

    Euro Bölgesi’nin üçüncü büyük ekonomisi İtalya’nın giderek artan borç yükü son dönemde derinleşen siyasi krizin de etkisiyle yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor.

    Ülkenin borç sorunu hem kamu sektöründe hem de bankacılık sektöründe alarm verecek düzeyde. Son dönemde siyasi istikrarsızlıkla birleşen riskler yatırımcıların gözünde İtalya’nın yeni Yunanistan olarak görülmesine neden oluyor. Gelecek yıllarda ülkenin Euro Bölgesinden ayrılıp ayrılmayacağı da yatırımcıların tartıştığı konular arasında yer alıyor.

    Barclays yatırım uzmanı Hao Ran Wee: ” Yatırımcıların hiçbiri geri ödeyemeyecek imajı çizen İtalyan Hükümetine borç vermeyecektir.”

    Avrupa Merkez Bankası ise olayları izlemekte ancak anlaşıldığı üzere bu defa olaya müdahil olmamaktadır.

    _______________________________________________________________________

    Kaynak: BBC
    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTBMM üyeleri ve bu üyeliği sona erenler, dışarıdan atanan bakanlar ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoyları Türkiye’deki tüm kamu sosyal tesislerinden faydalanabiliyor.
    Sonraki İçerikİtalya’da Seçim Öncesi Ekonomik Gelişmeler

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz