Ana Sayfa Duyurular İşyurtları koronavirüsle mücadele kapsamında son bir haftada 1 milyondan fazla maske üretti..

İşyurtları koronavirüsle mücadele kapsamında son bir haftada 1 milyondan fazla maske üretti..

494
0

İŞYURTLARINDAN KORONAVİRÜS MÜCADELESİNE ÜRETİMLE DESTEK

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmalarına devam eden İşyurtları Kurumu koronavirüsle mücadele kapsamında son bir haftada 1 milyondan fazla maske, 100 binden fazla tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretimi gerçekleştirerek sağlık kurumlarına teslim etti. Ayrıca İşyurtları bünyesinde son bir ayda 66 ton kolonya, 560 tona yakın sıvı el sabunu, 432 ton yüzey temizleyici üretildi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren İşyurtları Kurumunda 300’den fazla iş kolunda üretim gerçekleştiriliyor, faaliyet gösteriliyor. Adalet Bakanlığı Koronavirüs salgını nedeniyle ortaya çıkan hastane tekstil ürün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatıyla İşyurtları bünyesinde yeni bir iş planını devreye soktu. İşyurtları kurumu başta tek kullanımlık maske olmak üzere ceza infaz kurumlarındaki atölyelerde hükümlüler tarafından üretilen tulum, ameliyat önlüğü, göz pamuğu gibi 80 çeşit hastane tekstil ürünü ve tek kullanımlık ürünün imalatına hız verdi. Son bir hafta içerisinde 29 İşyurdu müdürlüğünde toplamda 1 milyondan fazla maske üretimi, 15 İşyurdu müdürlüğünde 106 binden fazla tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretimi, 3 İşyurdu müdürlüğünde 183 binden fazla spaç katlama işi ve 1 İşyurdu müdürlüğünde 138 bin gözlük montaj işi gerçekleştirildi.

Ayrıca koronavirüsle mücadele kapsamında piyasada hızla tüketilmeye başlayan hijyen malzemeleri ve tıbbı tekstil ürünlerinin üretimine hız veren İşyurtları son bir ay içerisinde 560 tondan fazla sıvı el sabunu, 432 ton yüzey temizleyici, 66 ton kolonya üreterek vatandaşların kullanımına sundu.


Kaynak: T.C. Adalet Bakanlığı Duyurusu 24.04.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşveren kısa çalışma ödeneği alan personelinin maaş farkını ödeyebilir mi?
Sonraki İçerikPersonellerin yıllık ücretli izinleri salgın döneminde kullandırılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz