Ana Sayfa Duyurular İşyurtları atölyelerinde Nisan ayında hükümlüler tarafından yaklaşık 5 milyon maske üretildi

İşyurtları atölyelerinde Nisan ayında hükümlüler tarafından yaklaşık 5 milyon maske üretildi

512
0

Türkiye bütün kurumlarıyla koronavirüsle etkin mücadeleyi sürdürürken, Adalet Bakanlığı’na bağlı işyurtları da sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için tam kapasite çalışıyor.

İşyurtları Kurumu bünyesindeki atölyelerde nisan ayında hükümlüler tarafından yaklaşık 5 milyon maske üretilerek sağlık kurumlarına gönderildi. Ayrıca tulum, spanç, gözlük ve tonlarca kolonya, dezenfektan ve temizlik malzemesi imal edildi.

HÜKÜMLÜLER 80 ÇEŞİT SAĞLIK ÜRÜNÜ VE TEMİZLİK MALZEMESİ ÜRETİYOR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün talimatı doğrultusunda üretim planını değiştiren İşyurtları Kurumu, sağlık çalışanları için hastane tekstil ürünleri imal ederek koronavirüsle mücadeleye önemli destek veriyor.

Bu kapsamda işyurtları atölyelerinde hükümlüler tarafından maskeden tuluma, ameliyat önlüğünden gözlüğe, dezenfektandan kolonyaya 80 çeşit ürün imal ediliyor.

Koronavirüsle mücadelenin başladığı ilk günden itibaren düzenli olarak sağlık malzemesi üreten İşyurtları Kurumu, nisan ayında 4 milyon 742 bin maske, 523 bin tulum, 675 bin spanç ve 451 bin hijyen gözlüğü imal etti.

HÜKÜMLÜLER NİSAN AYINDA 60 TON LİMON KOLONYASI ÜRETTİ

Ayrıca hijyen ve temizlik malzemesi üretimi kapasitesini de artıran İşyurtları Kurumu, son bir ay içerisinde; 60 ton kolonya, 390 ton sıvı el sabunu, 249 ton sıvı bulaşık deterjanı, 258 ton yüzey temizleyici, 39 ton cam temizleyici, 348 ton çamaşır suyu, 86 ton yağ çözücü, 5 ton oda spreyi üretimi gerçekleştirdi.

Toplamda Nisan ayında 1330 tonun üzerinde temizlik malzemesi üretilerek hükümlüler eliyle vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verildi.


Kaynak: T.C. Adalet Bakanlığı Duyurusu 07.05.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Mayıs ayı kira artış oranı %12,66 oldu!
Sonraki İçerikAskerden dönüşte 2 ay içinde eski iş yerine başvuru yapılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz