Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşyerinde işçilerin sendikalara üye olmaları için bir sınır var mı?

İşyerinde işçilerin sendikalara üye olmaları için bir sınır var mı?

İşyerlerinde işçilerin sendikaya üye olmalarının sayısal bir sınırı var mı? Yani işyerinde 5 kişi çalışıyor olsa bile işçiler sendikaya üye olabilirler mi?

676
0

İşyerlerinde işçilerin sendikaya üye olmalarının sayısal bir sınırı var mı? Yani işyerinde 5 kişi çalışıyor olsa bile işçiler sendikaya üye olabilirler mi?

İşçilerin sendikalara üye olması serbesttir.

Toplu iş sözleşmesine taraf olma ehliyetine sahip bir işçi sendikasının, hukuken geçerli bir toplu iş sözleşmesi akdedebilmesi için, kurulu bulunduğu işkolunda çalışan işçilerin en az yüzde onunu (tarım ve ormancılık, avcılık ve balıkçılık işkolları hariç) üye olarak kaydetmiş olması gerekir. (m. 12/1)

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEurobond faiz gelirinin vergilendirilmesi nasıl olacak, istisna veya indirim yapılacak mı?
Sonraki İçerikİlk defa sigorta dosyası tescili yaptıran bir işletme işçi çalıştırmaya başladığında ilave istihdam teşvikten nasıl faydalanacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz