Ana Sayfa Muhasebe İşyerinde personele verilen yemekler Kıdem tazminatı hesaplamasına dahil edilir mi?

    İşyerinde personele verilen yemekler Kıdem tazminatı hesaplamasına dahil edilir mi?

    İşyerinde verilen yemek kıdem tazminatına dahil edilir mi?

    607
    0

    Arabuluculuk aşamasında uzlaşı ile istifa edilirse kıdem tazminatı ödenir mi? 

    Arabuluculukla istifa eden kişiye kıdem tazminatı ödendiğinde gidere yazılır mı? Muhtasarda beyan edilip damga vergisi ödenir mi?

    Kendi isteği ile ayrılan çalışana kıdem tazminatı ödenmez.

    Şayet ödeme yapılacak ise adı kıdem tazminatı olmaz. İkramiye olur veya başka bir ad olur. Yapılacak ödemeden GV SGK ve DV hesaplanır.

    İşyerinde verilen yemek kıdem tazminatına dahil edilir mi?

    İşyerimizde personele yemekhanemizde yemek verilmektedir. Nakit olarak verilmemektedir. Kıdem tazminatı hesaplarken yemek ücreti dahil edilecek mi?

    İşyerinde işçilere yemek iki türlü verilmektedir:

    İşyerinin kendi aşçılarıyla ve imkanıyla yemek vermesi Dışarıdan yemek hizmeti/Catering hizmeti alınması. Bunların ikisinde de aslında işçiye devamlı surette sağlanan ve arızi olmayan bir hak mevcuttur. Zaten kıdem tazminatına dahil olup olmama açısından önemli olan, sağlanan faydanın ya da yapılan ödemenin sürekli olmasıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik%5’lik vergi indiriminden faydalanacak mükelleflerin alacakları indirim tutarının muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?
    Sonraki İçerikMuhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Dönem Değişikliği Yapıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz