Ana Sayfa Vergi İşyeri kira gelirinden dolayı gelir vergisi beyannamesinde vergi çıkan gerçek kişi ödemiş...

    İşyeri kira gelirinden dolayı gelir vergisi beyannamesinde vergi çıkan gerçek kişi ödemiş olduğu BAĞ-KUR primlerini indirim konusu yapabilir mi?

    Tek işverenden alınan ücret 600 Bin TL’nin üstünde değilse gelir vergisi beyannamesi verilmeyecektir.

    547
    0

    Basit usule tabi mükellef ticari olarak zarar etmekte, işyeri kira gelirlerinde dolayı vergi ödüyor. Bu durumda ödenmiş BAĞ-KUR primlerini beyannamede indirme hakkı var mı?

    Beyana tabi matrah (ticari zarar, GMSİ veya diğer gelir unsurları) var ise İş yeri kira geliri beyan edilmesi halinde BAĞ-KUR primi indirilir.

    Ticari kazanç yönünden mükellef olan tacirin karı Vergi matrahı 900 TL’dir.

    Sahibi olduğu işyeri kira geliri 5.667 TL’dir. Tek işverenden elde ettiği ücret gelir vergisi matrahı ise 41.507 TL’dir. Yıllık gelir vergisi beyannamesinde hangi kazanç unsurlarını dikkate alarak beyannameye vermem gerekir?

    Sadece Ticari kazanç beyan edilir. GMSİ (iş yeri) ve Ücret beyan edilmez.

    İş yeri kira tutarı Brüt 49.000 TL’nin üstünde olmadığı ve tek işverenden elde edilen ücret beyan dışıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirler sanal ofiste faaliyet gösterebilir mi?
    Sonraki İçerikGoogle Ireland firmasına düzenlenen reklam hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz