Ana Sayfa İstatistik İsviçre’de tüketici fiyat endeksi Kasım 2019’da %0,1 düştü

İsviçre’de tüketici fiyat endeksi Kasım 2019’da %0,1 düştü

553
0

İsviçre’de tüketici fiyat endeksi Kasım 2019’da %0,1 düştü

İsviçre Federal İstatistik Ofisi’nin (FSO) yayınladığı verilere göre, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Kasım 2019’da bir önceki aya göre %0,1 düşerek 101,7 puana ulaşmıştır (Aralık 2015=100). Enflasyon, bir önceki yılın aynı ayına göre %-0,1 oranında.

Bir önceki aya göre%0,1’lik düşüş, uluslararası paket tatiller için düşen fiyatlar ve otel konaklamaları dahil olmak üzere çeşitli faktörlerle açıklanabilir. Meyve-sebze ve ısınma fiyatları da düştü. Buna karşılık, ev kiralama ve yatak odası mobilya fiyatları arttı.


Kaynak: İsviçre Federal İstatistik Ofisi (FSO) / Link: https://www.bfs.admin.ch/bfs/en/home.assetdetail.10887198.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİlan ve reklam vergisinin konusu nedir ve kimler ilan ve reklam vergisi vermelidir?
Sonraki İçerikSeyahat acenteleri hizmetlerine göre kaç gruba ayrılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz