Ana Sayfa Dünya İsviçre’de perakende sektöründe reel ciro Kasım 2019’da sabit kaldı

İsviçre’de perakende sektöründe reel ciro Kasım 2019’da sabit kaldı

709
0

İsviçre’de perakende sektöründe reel ciro Kasım 2019’da sabit kaldı

İsviçre Federal İstatistik Ofisi’nin (FSO) yayınladığı verilere göre, İsviçre’de satış günleri ve tatillerden arındırılmış reel ciro, Kasım 2019’da perakende sektöründe bir önceki yıla göre sabit kaldı. Gerçek büyüme enflasyonu dikkate almaktadır. Mevsimsellikten arındırılmış reel perakende ticaret cirosu bir önceki aya göre %0,1 azaldı.

Satış günleri ve tatillerden arındırılmış servis istasyonları hariç perakende sektörü Kasım 2019’da Kasım 2018’e kıyasla nominal ciroda durgunluk gösterdi (reel olarak +%0,5). Gıda, içecek ve tütün perakende ticareti nominal ciroda % 0,1 (reel olarak +% 0,9) düşüş gösterirken, gıda dışı sektör nominal % 0,2’lik (reel olarak +% 0,6) negatif bir oran kaydetti.

Servis istasyonları hariç tutulduğunda, perakende sektörü nominal ciroda bir önceki aya göre % 0,1 (reel olarak% 0.0) mevsimsellikten arındırılmış bir düşüş göstermiştir. Gıda, içecek ve tütün perakende ticareti artı %13’lük bir oran (reel olarak +% 1,4) kaydetti. Gıda dışı sektör eksi % 1,0’lik oran (reel olarak% -0,8) göstermiştir.


Kaynak: İsviçre Federal İstatistik Ofisi (FSO) / Link: https://www.bfs.admin.ch/bfs/en/home.assetdetail.11507593.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışındaki şirketlerimizden elde ettiğimiz gelirleri Türkiye’ye getirdiğimizde şirket ortağı veya şirket bu bedelleri nasıl vergilendirmelidir?
Sonraki İçerikDefter beyan sisteminde sabit kıymetlerin amortismanları hangi tarihlerde giderleştirilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz