Ana Sayfa SGK İşverenler çalışanlarının raporlu olduğu günleri SGK sisteminden bildirmek zorunda mıdır?

    İşverenler çalışanlarının raporlu olduğu günleri SGK sisteminden bildirmek zorunda mıdır?

    461
    0
    Mükellefimin çalışanı 24/03/2020 -28/03/2020 tarihlerinde rahatsızlanmış ve istirahat raporu almış. Raporu çalışan tarafından bize ulaştırılmadı. 21/12/2020 tarihinde tebligat geldi. Çalışmadığına dair bildirim yapılmadığından 1.471 TL idari para cezası geldi. Sigortaya çalışan tarafından bildirilmedi diye itirazda bulunabilir miyiz?

    İhtirazi kayıtla ödeme yapabilirsiniz. Ancak itirazınız kabul edilmeyecektir. İşe gelmeyen işçinin fiili çalışması olmadığı için eksik gün nedeni işverence bildirilme esası vardır. Borcu 15 gün içinde indirimli ödeyebilirsiniz


    2020 Şubat ayında yeni bir mükellefimiz geldi. Ocak ayı sgk bildirimlerini ben yaptım. Ocak ayında istirahatı olan bir çalışanın istirahat raporu tarafıma ulaşmadığından vizite ekranından onay işlemini de yapmadım. İşverene ipc geldi. Bunda benim sorumluluğum var mı?

    Mesleki sözleşmenizin başlangıç tarihi itibariyle imza ile kabul yaptığınız işlerden sorumluluğunuz vardır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTahsil edilemeyen fatura değersiz alacak olarak kabul edilip edilir mi?
    Sonraki İçerikİmalat sanayi genelinde Kapasite Kullanım Oranı Aralık ayında bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak %75,6 seviyesinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz