Ana Sayfa SGK İşveren raporlu olan personelin primlerini tam yatırabilir mi?

    İşveren raporlu olan personelin primlerini tam yatırabilir mi?

    İstirahatli olan işçinin ücretini/maaşını tam olarak ödeyebilir miyiz?

    909
    0

    Ay içinde 5 gün istirahat raporu alan personel için sgk raporunu çalışmadı olarak onaylayıp aynı ay için bordroda eksik gün göstermeden 30 günlük bordro yaparak tam prim ve ücret ödemesi yapılmasında cezai bir durum ortaya çıkar mı? Böyle bi durumda personel sgk’dan geçici iş göremezlik ödeneği talep edebilir mi? Talep etmesi halinde Personelin sgk dan alacağı iş göremezlik ödeneği işverene ödeyebilir mi?

    İşverenler istirahat raporu alan işçisi için aylık prim hizmet belgesinde günlerini 30 günden eksik girmek zorunda değillerdir.

    Gerek bireysel veya toplu sözleşme hükümlerinden kaynaklı olsun gerekse atıfet kabilinden işveren prim günlerini tam olarak bildirmek isteyebilir.

    Bu durumda 30 gün bildirim yapılsa dahi işçinin geçici iş göremezlik ödemesi alabilmesi için e-ödenek programından çalışmazlık girişi yapmak zorundadırlar. İşçinin ücretini de ödeyebilir.

    İşçi aldığı rapor parasını işverene verebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç Kayıtlı Teslimler KDV Beyanında hangi satırda gösterilir?
    Sonraki İçerikTESK: Son 3 yılda ülkemizde tasarruf oranı yüzde 15, yüzde 14, yüzde 13 olarak geriledi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz