Ana Sayfa SGK İşveren çalışanının raporlu olduğu günler için sigorta primi ödeyebilir mi?

İşveren çalışanının raporlu olduğu günler için sigorta primi ödeyebilir mi?

881
0

İş görmezlik raporu 2 günlük olarak alan çalışanlar iş veren bordro da 30 gün olarak gösterirse herhangi bir ceza durumu olur mu?

İstirahat süresini takip eden 5 iş günü içinde sisteme girilmemesi halinde idari para cezası uygulanacağı belirtilmiştir.

2010/66 sayılı SGK genelgesiyle sigortalıların bir gün istirahat alması durumunda dahi iş göremezlik belgesi düzenleneceği belirtilmiştir. SGK genelgesinden sonra bir duyuru da yayınlayarak sigortalıların iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle bir veya iki gün istirahat alması durumunda dahi iş göremezlik belgesi düzenleneceği ve işverenler tarafından sisteme girileceği belirtildi. Hastalık nedeniyle 3 günden az süreli düzenlenen istirahat raporlarına istinaden çalışılmadığına dair bildirimlerin yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Yani, sigortalıların hastalanmaları halinde 1 veya 2 günlük rapor alınması durumunda SGK tarafından geçici iş göremezlik ödeneği verilmemektedir. Ve ayrıca 1-2 günlük hastalık raporları nedeniyle “Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi” yapılmasına gerek yoktur.

Yine, 3 günden fazla rapor alıp ücreti tam ödenen işçiler için de (geçici iş göremezlik ödeneği alınması dahi) nedeniyle “Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi” yapılması gerekmektedir.

Ancak raporun onaylanması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurt dışından aldığımız tercüme faturası için KDV2 bildiriminde bulunmalı mıyız?
Sonraki İçerikGerçek faydalanıcı bilgi formunu mali müşavirler mükellefleri adına kendi şifreleri ile mi beyan edecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz