Ana Sayfa Dünya İsveç’te yerel yönetim borçları artarken merkezi yönetim borçları azaldı

İsveç’te yerel yönetim borçları artarken merkezi yönetim borçları azaldı

664
0

İsveç’te yerel yönetim borçları artarken merkezi yönetim borçları azaldı

İsveç İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, İsveç’te 2019’un üçüncü çeyreğinde, yerel yönetim borçları 5 milyar İsveç Kronu (SEK) artmıştır. Bu borç, 2015 yılının ilk çeyreğinden bu yana 275 milyar SEK artış göstermiştir.

Yerel yönetim borcu büyümeye devam etti ve üçüncü çeyrek sonunda 949 milyar SEK olarak gerçekleşti. Belediyelerin yanında, yerel yönetim ilçe meclislerini ve diğer belediye birimleri de yer almakta. GSYH ile ilgili yerel yönetim borçları, 2015 yılının ilk çeyreğinden bu yana %17’den %20’ye yükselmiştir. Aynı dönemde, merkezi yönetim borçları 124 milyar SEK ve GSYİH ile ilgili merkezi yönetim borçları % 53’ten %42’ye düşmüştür.

2015 yılından bu yana merkezi yönetim borcu, yerel yönetime göre ters yönde hareket etti. 2019 yılının ilk üç çeyreğinde, merkezi yönetim net işlemleri -164 milyar SEK, üçüncü çeyrek sonunda ise merkezi yönetim borcu 2.007 milyar SEK olarak gerçekleşmiştir. 2016 yılının ikinci çeyreğinin sonunda, merkezi yönetim borcu en yüksek seviyedeydi. Ancak, o zamandan bugüne merkezi yönetim borcu 171 milyar SEK azalmıştır.


Kaynak: İsveç İstatistik Kurumu / Link: https://www.scb.se/en/finding-statistics/statistics-by-subject-area/financial-markets/financial-accounts/financial-accounts-quarterly-and-annual/pong/statistical-news/financial-accounts-third-quarter-2019/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik6736 sayılı kanunun kapsamında varlık barışı ile kayıtlara alınan tutar 549 hesaptan ortakların alacakları hesabına aktarılabilir mi?
Sonraki İçerikMarkanın tescili, koruma süresi ve yenilemesi ne kadar süreyle yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz