Ana Sayfa Dünya İsveç’te konut kredilerinin yıllık büyüme oranı Kasım ayında %4,9 oldu

İsveç’te konut kredilerinin yıllık büyüme oranı Kasım ayında %4,9 oldu

667
0

İsveç’te konut kredilerinin yıllık büyüme oranı Kasım ayında %4,9 oldu

İsveç İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, İsveç’te parasal finans kuruluşlarından (MFI) hane halkına verilen krediler Kasım ayında 4.190 milyar İsveç Kronu (SEK) oldu. Bu, bir önceki aya göre 22 milyar SEK, bir önceki yıla göre ise 199 milyar SEK’lik bir artış oldu.

Konut kredileri, parasal finans kuruluşları hane halklarına verilen toplam kredilerinin %82’sini oluşturmuş ve bu krediler Kasım ayında 3.429 milyar SEK tutarındaydı. Bu, bir önceki aya göre 16 milyar SEK’lik bir artış ve bir önceki yıl aynı aya göre 159 milyar SEK’lik bir artış oldu. Konut kredilerinin yıllık büyüme oranı Kasım ayında %4,9 olarak gerçekleşti.

Hane halkına kullandırılan kredilerin büyüme oranı Kasım ayında %8,2 olarak gerçekleşti. Bu, Ekim ayına %1,0 yüzde puanı arttı. Diğer teminatlı kredilerin büyüme oranı, Ekim ayında (revize) 0,1 yüzde puanı artarak Kasım ayında %4,3 oldu. Hane halkı tüketim kredileri ve diğer teminatları bulunan krediler Kasım ayında sırasıyla 245 milyar SEK ve 515 milyar SEK olarak gerçekleşti.


Kaynak: İsveç İstatistik Kurumu / Link: https://www.scb.se/en/finding-statistics/statistics-by-subject-area/financial-markets/financial-market-statistics/financial-market-statistics/pong/statistical-news/financial-market-statistics-november-2019/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoçan atlanarak kullanılan irsaliyelerde daha sonra atlanan koçanlar kullanılabilir mi?
Sonraki İçerikDefter beyanda Basit Usulde Vergilendirilen Mükelleflerin Envanter Takip Listesi Kullanması Zorunlu Mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz