Ana Sayfa Dünya İsveç’te işgücü maliyetleri ücretli çalışanlar için %2,1 arttı

İsveç’te işgücü maliyetleri ücretli çalışanlar için %2,1 arttı

604
0

İsveç’te işgücü maliyetleri ücretli çalışanlar için %2,1 arttı

İsveç İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Kasım 2019’da özel sektörün İşgücü Maliyet Endeksi (İME) ücretliler için 130.9 ve maaşlı çalışanlar için 135.6 idi. Kasım 2018 ile karşılaştırıldığında, işgücü maliyetleri ücretliler için %2,1 ve maaşlı çalışanlar için %2,2 artmıştır.

Toplam işgücü maliyetleri, çalışılan saatler için ödeme, çalışılmayan saatler için ödeme, ayni diğer nakit ödemeler ve ayni ödemeler, ek emeklilik ödenekleri için maliyetler, diğer toplu ücretler, sağlık sigortası programlarına katkılar, ulusal temel ek emeklilik planlarına katkılar, hastalık ödemeleri ve özel bordro vergisini içermektedir.


Kaynak: İsveç İstatistik Kurumu / Link: https://www.scb.se/en/finding-statistics/statistics-by-subject-area/labour-market/wages-salaries-and-labour-costs/labour-cost-index-for-wage-earners-and-salaried-employees-in-the-private-sector-aki/pong/statistical-news/labour-cost-index-aki-for-wage-earners-and-salaried-employees-in-the-private-sector-november-2019/
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışına yapılan satışlara istinaden Türkiye’de alınan mal ve hizmetlerin KDV’si iade alınabilir mi?
Sonraki İçerikGümrük idaresince verilen dâhilde işleme izinleri için müracaat aşamasında gerekli bilgi ve belgeler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz