Ana Sayfa Muhasebe İstifa mektubu dijital imza ile imzalanabilir mi?

    İstifa mektubu dijital imza ile imzalanabilir mi?

    İşçinin ücreti tahakkuk ettiği aydan sonraki bir tarihte beyan edilebilir mi?, Elektronik imza ile istifa kağıdı imzalanır mı? Dijital imza ile istifa edilebilir mi?

    811
    0

    Düzenlenmiş istifa mektubu altına, biyometrik dijital imza (Zaman Damgalı) aracılığı ile işçinin imzalaması durumunda istifa mektubunun hukuki geçerliliği var mıdır? İşçinin bordro ve ücret hesap pusulalarını yukarıda bahsi geçen aynı imza yöntemi ile imzalaması durumunda hukuki geçerliliği var mıdır?

    Bu bir elektronik imza ise bahsettiğiniz işlemler geçerlidir.

    Sendika ile yapılan görüşmeler sonucu 2020 yılı Şubat-Temmuz arası için maaş farkları çıkarıldı ve Eylül ayında ödenmesi istendi. Bu farkları Eylül bordrosuna mı dahil edeceğiz, yoksa ilgili geçmiş aylara ek beyanda mı bulunacağız?

    İşçinin ücreti ödemenin yapıldığı ayda tahakkuk ettirilmelidir.

    İşten çıkış tarihinde bu fark kesinleşmiş ise çalışılan o işçiler için çalışılan aya ek verilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTransit Ticaret kapsamındaki işlemler KDV, Ba ve Bs beyannamelerinde bildirilir mi?
    Sonraki İçerikSeyahat acenteleri turizm payı beyannamesi vermeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz