Ana Sayfa Mevzuat İstifa eden yönetim kurulu üyesinin yerine üye seçimi ve tescil işlemini yapmamız...

İstifa eden yönetim kurulu üyesinin yerine üye seçimi ve tescil işlemini yapmamız için ne kadar süremiz vardır?

Yönetim kurulu üyesini atamak için kaç gün süre vardır? Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri nasıl seçilir? Tek kişilik Anonim Şirketlerde Olağan veya Olağanüstü Genel Kurulun yapılabilmesi için, yönetim kurulu kararı gerekili mi?

3217
0

Firmamızın esas sözleşmesine göre yönetim kurulu sayısı 5’tir. Yönetim kurulu üyelerimizden birisi istifa edecektir. Yönetim kurulu üyesi istifa ederse üye sayısı 4’ e düşecek ve sözleşme şartı olan 5 kişi kaybolacaktır. Bu durumda, 5. Yönetim kurulu üyesini atamak için kaç gün süremiz olacaktır?

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri genel kurul marifetince seçilirler.

İradi olarak istifalar olması halinde bunu mevcut yönetim kurulu istifanın kabulü ve ilk genel kurul onayına sunulmak üzere geçici bir üye atar, bu atama olması zorunlu olup atanmaması halinde ilk aşamada tescil edilmez. Sonrası izahınız ile tescili yapılsa bile boş bulunan üyeliğe bir ay içinde atama yapmanız için resmi yazı gönderilecektir.

Tek kişilik A.Ş’lerde Olağan veya Olağanüstü Genel Kurulun yapılabilmesi için, yönetim kurulu kararı gerekir mi?

Genel kurul gündemi ve toplantı tarihi ve saati için kararın alınmış olması gerekir.

Ancak gündem olmadan da yapılacak toplantı ancak iptal nedeni olabilir ki bunu dava edecek hasım olması halinde risk olabilir. TTK 408/3 maddeye uygun kararların alınabileceği değerlendirilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Anonim şirketlerin yönetim kurulunda olan ortaklar şirketlerinde 4a’lı olarak çalışabilir mi?

SGK borcu olan firmaların şirket ortakları ve yönetim kurulu üyelerinin emekli maaşlarından kesinti yapabilir…

Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyelerinin 4b’li olarak mı sigorta tescili yapılır?

Önceki İçerikYabancı Plakalı Kara Taşıtlarının Yurtta Kalma Süresi 30.08.2020 Tarihine Kadar Uzatıldı
Sonraki İçerikTOBB tarafından Mayıs 2020’de onaylanan kapasite raporu sayısı %53,5 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz