Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkış yasağı kapsamında işçinin kıdem tazminatını vererek işten çıkarabilir miyiz?

    İşten çıkış yasağı kapsamında işçinin kıdem tazminatını vererek işten çıkarabilir miyiz?

    Kasım ayında bir çalışan covid nedeniyle 14 gün işe gelmeyen sistemde resmi rapor olarak 8 gün verilen çalışanı hangi kod ile bildireceğiz?

    685
    0

    İşçinin kıdem tazminat hakkını vererek işten çıkarabilir miyiz? Kısa çalışmaya ödeneğine başvuru yapmak ve yapmamak fark eder mi?

    04 kodlu çıkış fesih yasağı kapsamında olup eğer çalışanlarınız öncesinde kçö almış iseler bu kodla çıkış yaptığınızda iptal edilmiş olacaktır.

    Kasım ayında bir çalışan covid nedeniyle 14 gün işe gelmedi. Fakat sistemde resmi rapor olarak 8 gün verilmiş. Personelimiz 14 gün adam çalışmadı. 14 gün eksik gösterdiğimde 01 mi seçeceğim yoksa 12’mi ya da başka bir kod var mı?

    Raporu onaylayıp birden fazla eksik gün nedenini seçmeniz gerekir. Zira hastalık ve buna bağlı işe gelmeme söz konusudur. 12 kod seçilmelidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEmlakçının müşterisi adına ödediği tapu harcının tahsili için yansıtma faturası düzenlemesine gerek var mı?
    Sonraki İçerikŞüpheli alacak karşılığını geçici vergi dönemlerinde ayırabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz