Ana Sayfa Muhasebe İşten çıkarma yasağının olduğu dönemde personel çıkarmanın cezası nedir?

    İşten çıkarma yasağının olduğu dönemde personel çıkarmanın cezası nedir?

    496
    0

     01.09.2020 tarihinden itibaren normal çalışma dönemine girdik. İşkur’a bilgi verdik. 32 çalışanımız var. 31 kişi Normal çalışma döneminde, Bir çalışanımızı da NÜD yararlandırabilir miyiz?

    İşe gelmeme nedeni nedir? Bu nedene göre eksik gün bildiriminde bulunmanız daha doğru olacaktır.

    KÇÖ/NÜD/7252/6111 vb. gibi hiçbir durum/teşvikten yararlanmayan, normal ücretsiz izin bile uygulamayan, her ay tam gün beyan veren firma 04 kodda personel çıkarma yaparsa cezası sadece kişi başı 2.943 TL midir?

    Belirttiğiniz gibi hiçbir teşvikten ve indirimden yararlanmıyor ise ipc tutarı kadar asgari ücret kadardır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGemi Adamına Kıdemine Göre İkamet Yeri Sağlanması Zorunludur!
    Sonraki İçerikÇiğ süt desteği, malak desteği ve Kırsal Kalkınma Desteği ödemeleri yapılmaya başlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz