Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?

    İşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?

    773
    0

    Pandemi sebebiyle işten çıkış yasağı devam ediyor mu? Yoksa işveren olarak çıkış yapabilir miyiz? Son tarih ne zaman?

    17 Kasım 2020’ye uzatıldı. Ancak Koronavirüs salgını gerekçesiyle işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemenin uygulama süresini, 3’er aylık sürelerle 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatabilmesi için Cumhurbaşkanı’na yetki veriliyor.

    Tek ortaklı limited şirketi olan firmamızın ortağı ikinci bir şirket kurup üretimi bu şirket üzerinden yürütmek istiyor. Kurulacak şirket 3 ortaklı ltd şirketidir. Şu anki çalışanları işten çıkarıp tazminatlarını ödeyip yeni firmadan başlatmak istiyoruz. Fakat işten çıkarma yasağı var. Bu durumda ne yapmamız gerekiyor?

    16 Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli fesih yasağı kapsamında olmayan işten çıkış nedenidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi kaydı olmayan çiftçiden gider pusulası ile alacağımız ot, yonca ve sap için uygulanacak stopaj oranı nedir?
    Sonraki İçerikBinek oto satışlarında yapılacak yevmiye maddesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz