Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?

    İşten çıkarma yasağı devam ediyor mu?

    520
    0
    04.09.2020 tarihinde işe giren bir çalışan bugün itibariyle 04 (İşveren çıkarması) koduyla işten çıkışı verilmiştir. Bütün çalışanlar için İşten çıkarma yasağı kapsamı haberleri dolaşmaktadır. Bunun doğruluğu nedir?

    4 Belirsiz süreli İş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi evet fesih yasağı kapsamındadır ve bir asgari ücret ipc bulunmaktadır. 

    Ayrıca işverenin almış olduğu KÇÖ’ler de iptal olmaktadır.


    Nisan ayında kçö başvurup faydalanmış daha sonra normale dönmüş bir işyeri aralık ayında tekrar kçö ye başvuru yaptığında ilk hafta sgk olarak yine 7 gün prim ödenmesi gerekmekte midir?

    Burada 7 gün ilk defa yararlanacaklar için söz konusudur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMedikal Market, Optisyenlik Müesseseleri, İşitme Merkezleri ve Medikal-Eczane Fatura ve Eki Belgelerin Elektronik Ortamda Alınması Hakkında Duyuru
    Sonraki İçerikPandemi Yunanistan’da 21,7 milyar Euro’luk açık yarattı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz