Ana Sayfa Muhasebe İşten çıkarken kullanılmayan izinlerin ücretleri nasıl hesaplanır?

İşten çıkarken kullanılmayan izinlerin ücretleri nasıl hesaplanır?

1248
0
İş gören işten ayrılırken kullanılmamış izin ücret ödemelerinde hesaplama nasıl yapılır?

Sözleşme veya sözleşme eki niteliğinde olan ek sözleşmeler ile belirlenen son ücret, brüt ise son brüt ücret üzerinden, net ise son net ücret üzerinden hesaplama yaparak izin ücretinin ödenmesi gereklidir.

Bu ücret hesabında, sadece çıplak ücret (asıl ücret) esas alınacak fazla çalışma, primler, hazırlama, tamamlama ve temizleme ücretleri ve sosyal yardımlar dikkate alınmayacaktır. Kullanılmayan Yıllık İzinlerin Ücreti her türlü yasal kesintiye tabidir.

Asıl ücrette hangi kesintiler yapılıyorsa izin ücreti de aynı kesintilere tabi olacaktır. Bu kesintiler, SGK işçi ve işsizlik primi, Gelir Vergisi ve Damga Vergisidir. Hak edilen ücret /30 * kullanılmayan izin günleri

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşten Ayrıldığınızda Kullanılmayan Yıllık İzinleriniz Yanar mı?

 

Kıdem süresi 12 yıldan fazla, Prim kazancı 12.589 TL, Kullanılmayan senelik izni 96 gün olan personeli işten çıkartırsam, çıkartımla ilgili personel maliyeti ne olur?

 

İşçinin İş Hukuku Kapsamında Sahip Olduğu Yıllık İzin Ve Diğer İzin Hakları

 

Önceki İçerikLimited şirket ortağına ödenen huzur hakkı SGK primine tabi midir?
Sonraki İçerikKolezyum (Sanat Tarihi / Antik Akdeniz Sanatı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz