Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel istifa edebilir mi?

İşten çıkarımların yasaklandığı günlerde personel istifa edebilir mi?

797
0

16.04.2020 tarihi itibariyle 3 ay işten çıkartma yasağı resmî gazetede yayınlanmış olup 18.04.2020 işlem tarihinde; 13.04.2020 tarihine istifa olarak işten çıkış işlemi yaptığımızda herhangi bir cezai müeyyidesi var mıdır?

İstifa işten çıkarma değildir işçinin irade beyanıdır.

İşyerimizde çalışan bir personele 13.03.2020 tarihinde ihbar bildirimi imzalatılmış olup çıkış tarihi 10.04.2020 tarihine denk gelmektedir. İşyeri 01.04.2020-30.06.2020 tarihleri için kısa çalışma ödeneğine başvurmuştur. Personelin kısa çalışma dönemi içerisinde olduğu için çıkışını veremiyoruz. Bu personel için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir miyiz?

Bu personelin çıkışına ilişkin İŞKUR’a bildirimde bulunup kısa çalışma ödeneği uygulanacak listesinden çıkarabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik4a kapsamında çalışan şirket ortakları ve yönetim kurulu üyeleri kısmi çalışma kapsamındaki günleri için Bağ-Kur primi öder mi?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğine başvuru yapan bir firma yeni personel istihdam edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz