Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkarımların yasaklandığı dönemlerde firmalar arasında anlaşmaya dayalı personel devri yapılabilir mi?

İşten çıkarımların yasaklandığı dönemlerde firmalar arasında anlaşmaya dayalı personel devri yapılabilir mi?

İşten çıkarımların yasaklandığı dönemlerde firmalar arasında anlaşmaya dayalı personel devri yapılabilir mi?

759
0

İki firma arasında personel hizmet sözleşmesi devri yapıldı. Devreden firma için SGK çıkış kodu 22-Diğer Nedenler belirtmek durumundayım. Bu nedenle fesih yasağı ile ilgili cezai bir duruma düşme ihtimalimiz var mıdır?

34 kod seçmeniz gerekmektedir.

Pandemi sürecinde bir işçimiz tutuklanarak cezaevine girmiştir. Bu süreçte “27- İşveren tarafından zorunlu nedenlerle ve tutukluluk nedeniyle fesih” maddesi ile işçi çıkışı yapılması halinde herhangi bir cezai yaptırımı var mıdır?

27 kod İşveren tarafından zorunlu nedenlerle ve tutukluluk nedeniyle fesih 4857 sayılı kanun geçici 10md. fesih yasağı kapsamında olmayan çıkış nedenleri arasında yer almaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında ödül alan firmalara yapılacak ödemelerden veraset ve intikal vergisi kesilip kesilmeyeceği
Sonraki İçerik4706 sayılı Kanun kapsamında Tapu Tahsis Belgesi sahiplerinin ve işgalcilerin ölümü sebebiyle zilyetliklerinde bulunan taşınmazların mirasçılarına satışı vergiye tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz