Ana Sayfa Muhasebe İşten çıkardığımız personelimiz mahkeme kararı ile kazanmış olduğu tazminatları nasıl kayda alacağım?

İşten çıkardığımız personelimiz mahkeme kararı ile kazanmış olduğu tazminatları nasıl kayda alacağım?

İşten çıkardığımız personelimiz mahkeme kararı ile kazanmış olduğu tazminatları nasıl kayda alacağım?

751
0

31mayısta 29 kodla işçi çıkışı yapılmıştı. İşçi konuyu arabulucuya götürdü.

29 Temmuzda arabulucu anlaşma tutanağı imzalandı. Anlaşma maddelerine göre; Kıdem, ihbar, yıllık izin, genel tatil, prim vs. tüm haklara karşılık 65.000 TL işçiye verilecektir yazmaktadır.

Bizim muhasebe olarak geriye dönük mayıs ayına ait SGK bildirgesini düzeltmemiz gerekiyor mu yoksa sadece muhtasar beyannamesinde tazminat kısmına ilave yapmamız yeterli midir?

Ödemenin yapılığı tarihte dava sonucu ödenen tazminatlar gider olarak yazılır.

Aslında arabulucunun ücret ve tazminata ilişkin açıklama yapması gerekmektedir.

İşçiye öden ücret için SPEK ödenmelidir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikTürkiye’de merkezi ve serbest bölgede şubesi olan bir mükellefin hem merkezinden hem de serbest bölgede bulunan şubesinden mal aldık. Bu mal alımını Ba formunda ne şekilde bildireceğiz?
Sonraki İçerikÖlüm izni süresi ne kadardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz