Ana Sayfa SGK İşten ayrılan personelin raporu sehven SGK sisteminden onaylanırsa cezai bir işlem ile...

    İşten ayrılan personelin raporu sehven SGK sisteminden onaylanırsa cezai bir işlem ile karşı karşıya kalır mıyız?

    583
    0
    Firmamıza SGK sağlık raporundan dolaya idari para cezası tahakkuk ettirmiştir. İlgili personel firmada çalışmadığından itiraz edildi. Güncel bildirgemizi verdiğimizde 5510 %5 indiriminden yararlanmaya devam edebilir miyiz?

    Eğer itirazi işlem lehinize sonuçlanmışsa %5 sayılı teşvikten yararlanabilirsiniz.


    İşten ayrılan eski çalışanımız için (ayrıldıktan sonraki tarihlerde) Arşive düşmüş İş göremezlik ödeneğini sehven “istirahat süresince” ÇALIŞMADI” şeklinde onaylanmıştır. Yazı ile SGK merkezine bildirilmesine gerek var mıdır?
    İş kazası olmayıp (hastalık) olduğu halde iş göremezlik ekranında iş kazası olarak çıkmıştır. İş kazası Bildirim de yapılmamıştır. Fakat Aylık prim bildirgelerinde 01 istirahat kodu seçilmiş ve bildirge o şekilde verilmiştir. Arşivdeki iş göremezlik raporu “çalışmadı” şeklinde daha sonraları onaylandığı için bir cezai durum olma ihtimali var mıdır?

    Bildirim yapılmış bunun dışında ancak konuyu açıklayan bir dilekçeyi kayıtlara geçmesi için Kuruma bildirebilirsiniz.

    Sistemdeki hatayı düzeltmelisiniz ya da İş kazası bildiriminin yapılması gerekir. İşverenler iş, iş kazası bildirimlerini 3 iş günü içinde yapmamaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği iş kazası bildirmeme cezası uygulanır. 2020 yılı iş kazası bildirmeme cezası her geç bildirim başına asgari olarak 4.688 TL’dir. Ancak işyerinin tehlike sınıfı ve çalışan sayısına göre uygulanacak idari para cezası tutarı farklılık gösterebilmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİlave istihdam teşvikinden faydalanan personeller 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikTransfer fiyatlandırması raporunu kimler hazırlayabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz