Ana Sayfa Muhasebe İsteğe bağlı olarak KDV ödemesi yapabilir miyiz?

İsteğe bağlı olarak KDV ödemesi yapabilir miyiz?

516
0

İndirilecek KDV’si Hesaplanan KDV’sinden fazla olan mükellef KDV ödemek istiyor. İndirilecek KDV’nin bir kısmını kanunen kabul edilmeyen gider yazıp KDV ödeyebilir mi?

Böyle bir işlem yapılamaz.

Firmamız organizasyonlarında kullanmak üzere 26.000 TL tutarında bir LED TV almıştır. Bu alımı demirbaş olarak işlemek ve KDV’sini de 191 hesapta izlemek mümkün müdür?

TV 255 hesaba yazılır. Demirbaş faturasının alındığı ayda KDV’nin tamamı indirilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Makine, Teçhizat, Demirbaş ve Taşıtlara Ait Tadil, Bakım ve Onarım Hizmetlerinde Kısmi KDV Tevkifatı…

Leasing firmasından aldığımız demirbaşı satarken KDV oranını nasıl belirleyeceğiz?

Şirketimizin vergi mükellefi olmayan kişilerden alacağı demirbaşlara istinaden düzenleyeceği gider pusulasında KDV olmalı mıdır?

 

Önceki İçerikZirai kazanç defterlerini Defter beyan sisteminde takip edilebilir miyiz?
Sonraki İçerik4.500 prim gününden emekli olan bir kişinin emekli maaşı nasıl hesaplanmaktadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz