Ana Sayfa SGK İşsizlik Sigortası Fonunda Kullanılacak Para %30’dan %50’ye Çıkarıldı!

    İşsizlik Sigortası Fonunda Kullanılacak Para %30’dan %50’ye Çıkarıldı!

    1408
    0

    İşsizlik Sigortası Fonunda istihdamı artırıcı tedbirler için ayrılan oran %30’dan %50’ye çıkarıldı!

    İşsizlik Sigortası Fonu gelirlerinin, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 48 inci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen amaçlar için kullanılacak oranının artırılmasına ilişkin Karar yürürlüğe girdi.

    4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 48’inci maddesinin yedinci fıkrası ile %30 olarak belirlenen ve iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, çalışanların vasıflarını yükselterek işsizlik riskini azaltmak ve teknolojik gelişmeler nedeniyle işsiz kalması beklenenlerin başka alanlara yönlendirilmesini sağlamak, istihdamı artırıcı ve koruyucu tedbirler almak ve uygulamak, işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri temin etmek, iş gücü piyasası araştırma ve planlama çalışmaları yapmak amacıyla kullanılması öngörülen İşsizlik Sigortası Fonu bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı, 2017 ve 2018 yılları için %50’ye çıkarıldı.

    Kaynak: Resmi Gazete (21.04.2017 – 30045)

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAr-Ge/Tasarım Merkeziyiz, Ar-Ge Kanununun 3/A Maddesine mi Tabiyiz? (Ar-Ge Soru-Cevap)
    Sonraki İçerikYabancı Ulaştırma Kurumlarının Vergi Matrahı Nasıl Hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz