Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşsiz olan kişi karısının sigortası üzerinden sağlık hizmetinden faydalanabilir mi?

    İşsiz olan kişi karısının sigortası üzerinden sağlık hizmetinden faydalanabilir mi?

    279
    0

    İşsiz olan erkek eş çalışan hanımının sigortasından faydalanabilir mi? Faydalanabilirse bunun için ne yapması gerekir ? Ayrıca çocuklarida üstüne alması için bı işlem yapmasına gerek var mı?

    Kanun kapsamında zorunlu sigortalı sayılanlar, bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanırlar.


    Boşanan eşlerin çocukları hangi ebeveyn üzerinden sağlık hizmeti alır?

    Bağ-Kur sigortalılığı sona eren bir kişi Bağ-Kur borcu olsa bile eşinin sigortasından faydalanabilir mi?

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik4/1-a statüsünden başka bir işletmede sigortalı olan şirket ortağı gün eksiği olursa 4/1-b Bağkur statüsüne geçer
    Sonraki İçerikAy içinde emeklilik başvurusu yapan kişinin emekli maaşı ne zaman başlar?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz