Ana Sayfa Dünya İspanya’da TÜFE %1,1 seviyesinde

İspanya’da TÜFE %1,1 seviyesinde

1347
0

İspanya’da TÜFE %1,1 seviyesinde

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre, İspanya’da TÜFE’nin Ocak 2019’daki yıllık enflasyonu %1,1’di. Bu gösterge, teyit edilmesi halinde, yıllık değişimde onda üçte bir artış anlamına gelecek olan TÜFE’nin bir ön bilgisini sunar.

Bu durum, 2018 yılında yaşanan düşüşe kıyasla yakıt fiyatlarındaki artışı vurgulamaktadır. Ayrıca ters yönde de olsa elektrik fiyatlarındaki düşüşleri etkilemektedir.

Bu durum, 2019 yılında kaydedilen düşüşlere kıyasla, elektrik ve gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarındaki artışı vurgulamaktadır.

TÜFE tahminine göre, tüketici fiyatları Aralık ayına kıyasla -%1,0 oranında değişiklik kaydetti.


Kaynak: İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü / Link: https://www.ine.es/en/daco/daco42/daco421/ipcia0120_en.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik3568 sayılı kanuna göre hizmet sözleşmesini uzatan mali müşavirler damga vergisi beyannamesi bildiriminde bulunacaklar mıdır?
Sonraki İçerikFirmanıza e-Tebligat yapıldığını nasıl öğrenebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz