Ana Sayfa Dünya İspanya’da GSYİH 2019’un 3. çeyreğinde %1,9’a geriledi

İspanya’da GSYİH 2019’un 3. çeyreğinde %1,9’a geriledi

693
0

İspanya’da GSYİH 2019’un 3. çeyreğinde %1,9’a geriledi

Trade Economics’in yayınladığı verilere göre, İspanya gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) büyümesi, 2019’un üçüncü çeyreğinde ilk %2’lik tahminle yıllık %1,9’a geriledi. Bu, 2014 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük yıllık büyüme oranı oldu. İspanya’da GSYİH Yıllık Büyüme Oranı, 1996’dan 2019’a kadar ortalama olarak %2,18 olmuştur ve 2000 yılının ilk çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %5,40’a, 2009’un ikinci çeyreğinde ise %-4,30 ile rekor düşük seviyeye ulaşmıştı.

Harcamalara bakıldığında, hane halkı tüketimi İspanya’nın GSYİH’sının (%58) ana bileşenidir, bunu brüt sabit sermaye oluşumu (%21) ve hükümet harcamaları (%18) izlemektedir. Yatırımlar içerisinde maddi duran varlıklar, inşaat (%10) ile makine, teçhizat ve silah sistemi (%7) dahil olmak üzere GSYİH’nın %18’ini oluşturmaktadır ve fikri mülkiyet ürünleri kalan %3’ü oluşturmaktadır. Mal ve hizmet ihracatı GSYİH’nın %34’ünü, ithalat ise %31’ini oluşturur.


Kaynak: Trade Economics / Link: https://tradingeconomics.com/spain/gdp-growth-annual
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBağımsız denetime tabi olan şirketler, ne zaman e-Defter uygulamasına geçmek zorundadır?
Sonraki İçerikYurt dışındaki firmadan alınan danışmanlık faturasında stopaj hesaplamalı mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz