Ana Sayfa Dünya İspanya’da istihdam oranı Kasım 2019’da %59,4 oldu

İspanya’da istihdam oranı Kasım 2019’da %59,4 oldu

783
0

İspanya’da istihdam oranı Kasım 2019’da %59,4 oldu

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün yayınladığı verilere göre, İspanya’da Kasım 2019’da istihdam edilenlerin sayısı arttı (+% 0,2, +41 bin); istihdam oranı ise % 59,4 (+0,1 yüzde puanı) oldu.

İstihdamdaki büyüme, kadınlar arasında bir artışın ve erkekler arasındaki önemli istikrarın sonucudur. 25-34 yaş arası (+34 bin) ve 50 yaş üstü (+21 bin) arasında istihdamda artış görülürken, 35-49 yaş arası ve 25 yaşın altındaki insanlarda azalma görülüyor.

İşsiz sayısı arttı (geçen ay +% 0,5, +12 bin); bu artış erkekler arasındaki büyümenin ve kadınlar için hafif bir azalmanın ve 15-34 yaşları arasındaki istihdama katılan kişilerin sonucuydu. İşsizlik oranı %9,7’de sabit kalırken, genç işsizlik oranı %28,6’ya yükseldi (+0.4 puan).

15-64 yaş arası işte çalışmayan insanların sayısı azaldı (-0.6, -72 bin), düşüş hem erkekleri hem de kadınları ilgilendiriyor.

Bir önceki çeyreğe kıyasla, Eylül-Kasım 2019 döneminde az da olsa bir istihdam artışı kaydedildi (+% 0.1, +18 bin) ve hem erkekleri hem de kadınları ilgilendiriyordu.


Kaynak: İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü / Link: https://www.istat.it/en/archivio/237314
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBasit Usule Tabi Mükellefler Defter-Beyan Sistemini Kullanmak İçin Ne Zamana Kadar Başvuru Yapmak Zorundadır?
Sonraki İçerikMeyve ve sebze ticareti yapan işletmelerin sebze ve meyve satışlarında uygulayacağı KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz