Ana Sayfa Ülkeler İspanya Ekonomisi Katalonya Krizinden Olumsuz Etkiliyor!!!

İspanya Ekonomisi Katalonya Krizinden Olumsuz Etkiliyor!!!

1370
0

İspanya’ya bağlı İber Yarımadası’nın kuzeydoğusunda yer alan özerk bir bölge olan Katalonya’nın bağımsızlık yanlısı girişimleri nedeniyle İspanya Hükümeti 2018 yılı ekonomik büyüme tahminini %2,3’e çekti.

İspanya hükümeti Avrupa Birliği’ne gönderdiği raporda 2018 yılı devlet bütçe planlamasıyla ilgili ekonomik büyüme tahminlerini küçültmek zorunda kaldı. İspanyol haber ajansı olan EFE’nin haberlerine göre, İspanya hükümetinin, Katalonya bağımsızlık girişimi nedeniyle yaşanan krizinden dolayı 2018 yılı ekonomik büyüme tahminini %2,6’dan %2,3’e çektiği bildirildi.

Ayrıca İspanya’nın ekonomik krizden çıkmasında ana motor olarak gösterilen iç talebin 2018 yılında ciddi bir yavaşlama yaşayacağı da vurgulanırken iç talepteki büyüme beklentileri 2017 yılında %2,2’den %1,8’e 2018’de de %2,4’ten %1,8’e kadar çekildi.

İspanya hükümeti, bütçe açığının GSYİH’ya (Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) oranının 2017 yılı sonunda %3,1 ve 2018’de %2,3’te tutulacağı hedeflerinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kaynak: Fortune Türkiye

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik2018 Yılı Bütçesinde Neler Yer Alıyor Biliyor musunuz?
Sonraki İçerikMoody’s İngiltere’nin Notunu Neden Kırdı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz