Ana Sayfa Duyurular İSO Satın Alma Yöneticileri Endeksi Haziranda tekrar eşik değerin üzerine çıktı

İSO Satın Alma Yöneticileri Endeksi Haziranda tekrar eşik değerin üzerine çıktı

356
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretimin ve büyümenin öncü göstergesi İstanbul Sanayi Odası (İSO) Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) haziranda tekrar eşik değerin üzerine çıktığını belirterek, “2021’de imalat sanayisi öncülüğünde güçlü bir büyüme bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Bakan Varank, Twitter hesabından “#MilliTeknolojiGüçlüSanayi” etiketiyle yaptığı paylaşımında, İSO Türkiye İmalat PMI verilerini değerlendirdi.

Üretimin ve büyümenin öncü göstergesi olan endeksin haziranda 2 puan artışla tekrar eşik değerin üzerine çıkarak 51,3 seviyesine yükseldiğine dikkati çeken Varank, “2021’de imalat sanayisi öncülüğünde güçlü bir büyüme bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Varank paylaşımında, endeksin aylara göre değişimin görüldüğü grafiğe de yer verdi.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikStüdyoda gerçekleştirilen çekimler KDV tevkifatına tabi midir?
Sonraki İçerikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Hedefimiz, ülkede tüketilen doğal gazın yüzde 20’sini yer altında depolayabilmek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz