Ana Sayfa Duyurular İSO, Ocak ayından itibaren her ayın başında “Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri” raporunu da ekonomi...

İSO, Ocak ayından itibaren her ayın başında “Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri” raporunu da ekonomi kamuoyu ile paylaşacak

479
0

İstanbul Sanayi Odası, Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri Raporunu Açıklamaya Başladı

Sanayi sektörünün faaliyet koşullarını her ay düzenli olarak hazırladığı İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI)”, “Türkiye Sektörel PMI Endeksleri” ve “Türkiye İhracat İklimi Endeksi” raporlar ile kamuoyuna açıklayan İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu raporlara bir yenisini daha ekledi.

İSO, bu aydan itibaren her ayın başında “Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri” raporunu da ekonomi kamuoyu ile paylaşacak. İSO üyelerinin uluslararası ekonomik gelişmeleri yakından takip etmelerine katkıda bulunmak amacıyla, Türkiye İmalat PMI endeksinin diğer imalat sanayi PMI endeksleriyle kıyaslandığı “Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri” raporu da bu aydan itibaren her ayın ilk haftasında İSO web sitesinden yayınlanacak. Raporda Türkiye İmalat PMI endeksinin dünya içerisindeki konumunun yanı sıra Avrupa, Asya-Pasifik ve Amerika kıtalarına ilişkin bölgesel karşılaştırmalar içeren tablo ve grafikler de yer alıyor.

Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi aralıkta 53,8 oldu

Aralıkta 53,8 olarak ölçülen Küresel İmalat Sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), Kasım ayına göre 0,1 puan artışla dünya imalat sektöründe faaliyet koşullarında iyileşmenin sürdüğünü gösterdi. Yeni siparişler ve üretim artmakla birlikte tedarik zinciri aksamalarının arttığı gözlendi. Rapor özetle şu bilgi ve sonuçları kapsıyor:


Kaynak: İSO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKira yardımı ve hibe desteğinden kimler faydalanabilir?
Sonraki İçerikŞirket aktifinde iki yıldan uzun süre kalan taşınmazın kat karşılığı devrinde Kurumlar Vergisi İstisnası Uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz