Ana Sayfa Muhasebe İşletmemize fiziki olarak aldığımız yatırım amaçlı altınları hangi hesapta takip etmeliyiz?

    İşletmemize fiziki olarak aldığımız yatırım amaçlı altınları hangi hesapta takip etmeliyiz?

    Yasal olarak Tekdüzen Hesap Planında Alt hesap kullanmak zorunda mıyız?

    542
    0

    İşletmemiz tasarruf amaçlı olarak bankadan fiziki olarak gram altın almıştır. Hesap planında hangi hesapta takip etmeliyiz?

    TDHP Fiziki altının hangi hesap da takip edileceği konusunda bir tanımlama yoktur.

    En uygun hesap 118 hesap olabilir.

    Yeni kurduğumuz inşaat firmasında erp tabanlı Microsoft dynamic nav programını kullanacağız.

    Bu programda genel muhasebe modülünde hesaplar ana hesap bazında tutulmaktadır.

    Örneğin 740.01 Hizmet Üretim Giderleri 191.01 İndirilecek Kdv, 320 01 Satıcılar olarak kayıt altına alınıyor. Açıklamasında da firma, fatura numarası, tutar bilgileri yer almaktadır. E-defterler de bu formatta GİB’e gönderilmekte ve programın mizana ilişkin ekranında da sadece ana hesaplar görüntülenebilmektedir. Mevzuat açısından bu şekilde e-defter gönderilmesi ve kayıt tutulması sakınca doğurur mu?

    TDHP da işlemlerin sağlıklı ve anlaşılır olması için hesapların alt hesap gruplarının olmasında yarar vardır. Yaptığınız işlem hukuken doğru olsa da takip anlamında sıkıntılı olabilir.

    Bu neden ile alt hesap kullanmanızı öneririz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ Resmi Gazete’de Yayınlandı 17.10.2020
    Sonraki İçerikAsgari geçim indirimi dışında firma tarafından çalışanlarına yapılan çocuk yardımları vergiye tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz