Ana Sayfa Muhasebe İşletmemizde kullanmak üzere aldığımız bisiklet demirbaş olarak kayıt edebilir miyiz? Bisiklet için...

    İşletmemizde kullanmak üzere aldığımız bisiklet demirbaş olarak kayıt edebilir miyiz? Bisiklet için ödemiş olduğumuz KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

    150 m2 üstü dairelerde KDV oranı nedir?

    2466
    0

    Doktor olan müşterim, hizmet verdiği hastaneye gidip gelirken kullanmak üzere, şirketine bisiklet almak istiyor. Bisiklet faturasına ait KDV’yi indirim yapabiliyor muyuz? Amortisman ayırabiliyor muyuz? Binek araç gibi %70 uygulaması var mı?

    Alınan bisiklet için ödenen kdv indirilir. Bisiklet demirbaş olarak kaydedilir.

    Amortisman ayrılır. (4 yıl % 25) gider kısıtlaması uygulanmaz.

    Kentsel dönüşüme girmiş binadaki 150 metrekare üzeri dubleks daire aldım. Bana %1 KDV’li fatura kesti. Bu dairenin satışını gerçekleştirdiği de KDV oranı ne olacaktır?

    Aldığınız Gayrimenkulü aktife kaydetmişseniz satışınız için düzenlenecek faturada % 18 KDV hesaplanacaktır. (150 metrekarenin üstünde olduğu için)

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTicaret Bakanlığı’nca Net Dönem Karının Dağıtımına İlişkin Usul ve Esaslar Yeniden Belirlendi
    Sonraki İçerik1.003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına 186,8 milyon TL kaynak aktarıldı: 6,6 Milyonu İzmir’deki SYDV’lere Aktarıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz