Ana Sayfa SGK İşletmelere kayıtlı istihdam desteği sürüyor

İşletmelere kayıtlı istihdam desteği sürüyor

1062
0
İşletmelere kayıtlı istihdam desteği sürüyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen hem Türk hem de Suriyeli işçilerin yararlanabileceği Kayıtlı İstihdama Geçiş Programı (KİGEP) devam ediyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen hem Türk hem de Suriyeli işçilerin yararlanabileceği Kayıtlı İstihdama Geçiş Programı (KİGEP) devam ediyor. Geçtiğimiz mart ayında Sosyal Güvelik Kurumu (SGK) işbirliği ile başlayan KİGEP; İstanbul, Adana, Bursa, Hatay ve Konya illerini kapsıyor. Bu illerde kayıtlı işyerleri ve yeni iş yeri açacak olan işverenler KİGEP’ten faydalanabilecek.

950 TL DESTEK 
Buna göre işletmeler yeni istihdam ettiği her bir Suriyeli ve Türk işçi için aylık sigorta prim bedeli karşılığı olarak 950 TL destek alacak. Suriyeli işçilerin çalışma izni masrafları da ödenecek. Bu tutarın 372,20 TL olduğu belirtiliyor.

EN FAZLA ALTI AY
Destek ödemesinden en fazla altı ay yararlanabilecek işletmeler, Suriyeli işçi sayısı kadar Türk işçiler için de başvuru yapabilecek. Toplam 2 bin 200 işçinin yararlanabileceği programda, bin 600 Suriyeli işçinin çalışma izin ücretleri de karşılanacak.

BAŞVURU NEREYE YAPILACAK?
İşverenlerin bu destekten yararlanabilmesi için SGK’nın ilgili internet sitesine başvurması gerekiyor.
https://uyg.sgk.gov.tr/KigepBasvuru/index.jsf

 


Kaynak: itohaber.com internet sitesinden alınmıştır.
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikMuhtasar ve SGK bildirgelerini firmalar kendileri bildirim yapabilecek mi?
Sonraki İçerikSuudi Arabistan, ilk euro cinsinden tahvil ihracını gerçekleştirdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz