Ana Sayfa Muhasebe İşletme kayıtlarından görünen fakat kullanılmayan demirbaşları fatura kesmeden kayıtlardan çıkartabilir miyiz?

İşletme kayıtlarından görünen fakat kullanılmayan demirbaşları fatura kesmeden kayıtlardan çıkartabilir miyiz?

1041
0
1988 yılında kurulmuş bir şirketin 2001 yılında alınmış kayıtlarında mevcut kullanılmayan eskimiş bilgisayar ve teknolojik olarak eski kullanılmayan imalatta kullanılmayan demirbaşları fatura kesmeden demirbaş kayıtlarından silmek mümkün mü?

Aktif de kayıtlı olan ATİK’ler fatura düzenlenmeden silmek veya çıkartmak mümkün değildir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Serbest Meslek Mensupları envanterine kayıtlı demirbaşını satması durumunda fatura mı düzenlerler?

Şirket aktifinde kayıtlı olan demirbaşları bir kuruma bağışlarsak faturayı nasıl düzenleyeceğiz? Kesilen fatura kurumlar beyannamesinde indirim olarak gösterilebilir mi?

 

 

İşyerini kapatan SMMM demirbaşlar için düzenleyeceği faturada sadece KDV mi hesaplayacak?

 

 

 

Önceki İçerikSabiha Gökçen’de taşınma yoğunluğu
Sonraki İçerikSefiller (Les Miserables) ve Fransız Devrimleri (Dünya Tarihi / Orta ve Modern Çağ)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz