Ana Sayfa Vergi İşletme faaliyetleride kullanmak üzere alınan yabancı kaynakları öz kaynakları geçen işletmelerde faiz...

    İşletme faaliyetleride kullanmak üzere alınan yabancı kaynakları öz kaynakları geçen işletmelerde faiz giderlerinin hepsi gider yazılır mı?

    482
    0
    Mevzuat sirkülerinde bahsi geçen finansman giderleri kısıtlaması ile ilgili olarak detaylı açıklama (örnekleyerek) yapabilir misiniz?

    Kullanılan yabancı kaynakları öz kaynaklarını aşan işletmelerde, aşan kısma münhasır olmak üzere, yatırımın maliyetine eklenenler hariç, işletmede kullanılan yabancı kaynaklara ilişkin faiz, komisyon, vade farkı, kâr payı, kur farkı ve benzeri adlar altında yapılan gider ve maliyet unsurları toplamının %10’u kazancın tespitinde gider olarak dikkate alınamayacaktır. 

    100 TL olarak Ödenen faiz, komisyon, vade farkı, kâr payı, kur farkı ve benzeri adlar altında yapılan gider ve maliyet unsurunun 90 TL gider veya maliyete, 10 TL’si KKEG yazılacaktır.

    Karara ilişkin örnekli genel tebliği veya sirküler kısa sürede GİB tarafından yayımlanması beklenmektedir.


    24/12/2020 yılında kullanmış olduğumuz 6 aylık kredinin faizi için alış kaydında hangi hesabı kullanmalıyız?

    Kredi faizinin alış kaydı olmaz. Gider kaydı olur. Finansman giderleri 780 hesapta takip edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDerneklere yapılan 7.000 TL üstündeki bağışlar bankadan mı ödenecek?
    Sonraki İçerikTürk Eximbank ile Macaristan ihracat kredi sigorta kuruluşu arasında iş birliği anlaşması imzalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz