Ana Sayfa Vergi İşletme devirlerinde alınan devir ücreti için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

İşletme devirlerinde alınan devir ücreti için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

İşletme devirlerinde alınan devir ücreti için düzenlenecek faturada KDV oranı

1071
0

Özel kreş sahibi mükellefimiz kurumun işletme hakkı ve demirbaşlarını başkasına devretmiş ve bu devri Noter huzurunda 135.000 TL bedelle sözleşme altına almışlardır. İşletmedeki kayıtlı demirbaşların bedeli 10.000 TL civarındaki biz buna fatura düzenleyeceğiz. Sorum geri kalan tutara fatura düzenlemeli miyiz? Düzenlersek eğer KDV oranı ne olur?

Demirbaş dışında alınan bedel için faturaya uygun bir cümle yazılabilir.

Örnek DEVİR BEDELİ gibi. Faturada %18 KDV hesaplanır.

Mayıs ayında sattığımız ürünün (buğday) faturası haziran ayında geldi. (Ürünler irsaliye ile önden gelmişti). Bu durumda mayıs ayı karımız yüksek çıkmaktadır. Mayıs ayında gider karşılığı ayırabilir miyiz?

Bahsettiğiniz gibi bir işlem olmaz. İrsaliye ile gelen ve teslim alınan malı mayıs ayı kayıtlarına alabilirsiniz. KDV de haziran ayında indirim konusu yapabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Defter Beyan sonrası Serbest Meslek Kazanç Defterine Kayıtlar hangi sürede yapılacak?

Defter beyan sisteminde işletme ve serbest meslek defterleri aynı anda tutabilir miyiz?

Serbest meslek erbapları BAĞ-KUR primlerini ödedikleri ayda defter beyan sisteminde gider olarak işleyebilir mi?

Önceki İçerikDefter beyan sistemimde gider olarak yazılabilecek demirbaş sınırı nedir?
Sonraki İçerikMuhtasar beyannamede bildirim konusu yapılacak kesinti olmasa bile bildirim yapmalı mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz