Ana Sayfa TTK İşletme Defterine Tabi Mükellefler Tür Değişikliği İle Şirket Olabilir Mi?

    İşletme Defterine Tabi Mükellefler Tür Değişikliği İle Şirket Olabilir Mi?

    540
    0

    2.sınıf deftere tabi şahıs işletmesinin tür değişikliğinde smmm raporundaki defter bilgileri, sermaye ödeme bilgileri ve bilançoya ait bilgileri ne şekilde doldurulması gerekmektedir. İşletme defteri olduğunu belirtmemiz mi gerekiyor yoksa sermaye ödendiğine dair bir tarih yazılması gerekiyor mudur?

    2.Sınıf tacirler (İşletme esası) Tür değişikliği yapamaz. Tür değişikliği için Bilanço esasına göre defter tutulması gerekir.

    ________________________________

    BENZER VE İLGİLİ İÇERİKLER

    İşletme defterine tabi mükellefimizi tür değişikliği yaparak limitet şirketine çevireceğiz. İşletme defteri olduğu için öz varlık ve sermaye tespiti istemektedir. Ticaret odası tespiti neye göre yapacağız?

    İşletme defteri tutan mükellefler limitet şirkete dönüşemez. 

    Bilanço esasına göre olan mükellefiyet Şirkete dönüşür.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK e-Bildirge Kullanıcı Değişikliği Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikAnonim Şirket Hisse Devri İçin Alınan Kararın Notere Tasdik Edilmesine Gerek Var Mı?