Ana Sayfa Muhasebe İşletme defterine tabi mükellefler kiraladıkları iş yeri için fatura düzenlemeli midir?

    İşletme defterine tabi mükellefler kiraladıkları iş yeri için fatura düzenlemeli midir?

    747
    0

    İşletme defterine tabi bir inşaat mükellefimiz var aynı zamanda kira geliri var. Hem mesken hem iş yeri kirası elde etmektedir. Şahıs firması olduğu için kira gelir faturası mı kesmesi gerek yoksa üzerine stopaj kesintisi mi olması gerekli? 

    Kiraya verilen gayrimenkul defterde kayıtlı ise kira geliri için fatura düzenlenir. Defterde kayıtlı değilse kiracı kiradan gelir vergisi tevkifatı yaparak bankadan ödeme yapar mal sahibi de GVK 86. maddedeki koşullara gör GMSİ beyannamesi verilir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Gerçek kişiler ticari faaliyetlerinin yanında kira gelirleri de elde ediyorsa beyannamede nasıl bildirim yapacaktır?

     

     

    Gelir vergisi beyannamesinde işyeri bilgileri kısmında brüt kira bedelini mi net kira bedelini mi yazacağız?

     

     

    Gelir vergisi beyannamesinde işyeri bilgileri kısmında brüt kira bedelini mi net kira bedelini mi yazacağız?

     

     

    Önceki İçerikBağımsız olarak antrenörlük hizmeti veren kişi hizmet karşılığında nasıl belge düzenlemelidir?
    Sonraki İçerikCari hesap şeklinde çalıştığımız yurt dışı firmasından gelen alacağımızı Türk Lirasını koruma kanunu çerçevesinde %80’nini bozdurmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz