Ana Sayfa Çalışma Hayatı İŞKUR’dan Engelli Girişimcilere 50 Bin TL Hibe!!!

    İŞKUR’dan Engelli Girişimcilere 50 Bin TL Hibe!!!

    1266
    0

    İŞKUR’un Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda en az % 40 oranında engelli olan bireylerin kendi işini kurması için verilen toplam 36 bin TL hibe desteğinin yeni dönemde 50 bin TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

    Buna göre hibe desteği verilen projelerde,
    İş kurma sürecinde gerekli masraflar için en fazla 3 bin TL,
    Bir yıl boyunca işletme giderleri için en fazla 11 bin TL,
    İşin kurulması için gerekli araç-gereç, donanım ve makinalar için en fazla 36 bin TL,
    engellilere tahsis edilecek.

    2014 yılından itibaren 674 kendi işini kurma projesine verilen destekten bu dönemde 105 proje yararlandı. Böylece engellilere yönelik destek verilen proje sayısı 779’a ulaştı.

    İŞKUR, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyonu aracılığı ile yaptığı çalışmalar neticesinde engellilere yönelik özel projelere katkı sağlıyor, engellilerin topluma ve ekonomik hayata uyumunu destekliyor.

    Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları ile işbirliği içinde hazırlanarak kabul edilen projeler ile eski hükümlülere de kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilerek; eski hükümlülerin yeniden hayata başlamalarına katkı sağlanıyor. 2014 yılından bu yana eski hükümlülere yönelik 235 kendi işini kurma projesine destek sağlandı.

    İŞKUR internet sayfasında yayımlanan 2018/1. Dönem Başvuru Rehberi ve Formları kullanılarak hazırlanacak projeler, illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine elden teslim edilebilecek. Hibe desteği için son başvuru tarihi 11 Aralık 2017 olarak açıklandı.

    Kaynak: İŞKUR

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik2017/3. Geçici Vergi Dönemi İçin Uygulanacak Yabancı Para Değerleri Ne Kadar?
    Sonraki İçerikAnonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Yetki Devri İle Vergisel Sorumluluktan Kurtulması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz