Ana Sayfa Çalışma Hayatı İŞKUR Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere ne kadar ödeme yapılmaktadır?

İŞKUR Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere ne kadar ödeme yapılmaktadır?

1106
0

İşverenlerden veya işgücü piyasasından gelen talepler doğrultusunda her meslekte kurs düzenlenebilmektedir.

En az %50 istihdam garantili kurslarda 40 TL, eğer istihdam garantili kurs sanayi mesleğindeyse 60, Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde-Motor) mesleğinde düzenlenmişse 75 TL ödenmektedir. İstihdam garantisiz kurslarda her halükarda 30 TL, geleneksel meslek kapsamında açılan mesleki eğitim kurslarından ise kursiyerlere her halükarda 40 TL ödenmektedir.

Ödeme işlemleri İl Müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. Hak ediş ve kursiyer zaruri gider ödemeleri için gerekli kontrol ve incelemeler kurs sorumlusu tarafından yapıldıktan sonra ilgili birime ödeme yapılması için teslim edilerek ödemeler gerçekleştirilmektedir.

Kursiyer zaruri giderleri Kurum Yönetim Kurulunca belirlenmektedir. Yönetim Kurulu kararınca uygun görülmesi halinde arttırılabilmektedir.

Mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerlere sadece kısa vadeli sigorta kollarından genel sağlık sigortası primleri ve iş kazası meslek hastalığı sigorta primleri ödenmektedir. Emekliliğe sayılan uzun vadeli sigorta kollarına ait ödeme yapılmamaktadır.

Kurs ve programlarımız İl Müdürlüklerimiz tarafından düzenlenmektedir. İŞKUR’a kayıt olunması halinde internetten sadece ön başvuru yapılabilmektedir. Her halükarda İl Müdürlüğüne gidip iş ve meslek danışmanı ile görüşülmelidir. Kursa katılım şartları sağlanması halinde iş ve meslek danışmanı onayı ile mesleki eğitim kursuna katılım sağlanabilmektedir.

Mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde açılan kurslarda MYK tarafından belirlenmiş mevzuat çerçevesinde sınav yapılır. Sınav sonrasında başarılı olanlara mesleki yeterlilik belgesi verilir.

Mesleki yeterlilik belgesi verilemeyen mesleklerde açılan kurslarda sınav yüklenici tarafın

Mesleki eğitim kursları istihdam garantili ve istihdam garantisiz olarak düzenlenmektedir. İstihdam garantili olarak düzenlenen kurslarda kursiyerlerin en az %50’si, kurs sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde işe başlatılmak şartı ile 120 günden az olmamak üzere en az fiili kurs günü kadar istihdam edilir.

 


Kaynak: İŞKUR
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİŞKUR Mesleki Eğitim Programı Nedir?
Sonraki İçerikYeminli Mali Müşavir Olabilmek için hangi bölüm mezunu olmak gerekir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz