Ana Sayfa SGK İŞKUR aylık çizelgesinin verilmemesinin cezası nedir?

    İŞKUR aylık çizelgesinin verilmemesinin cezası nedir?

    Aylık işgücü çizelgesinin düzenlenmesi ve verilmesi

    1752
    0

    Biz yurt içinden ticari mal alım satımı yapan, 8 tane 4a SGK’lı çalışanı olan bir şirketiz. İŞKUR aylık işgücü çizelgesi düzenleyip, her ayın İŞKUR sitesinden onaylıyoruz. Yalnız ağustos ayında İŞKUR aylık işgücü çizelgesi verilmesi unutulmuş. Buna ilişkin bir cezası var mıdır? Var ise ne kadardır? 

    Eğer önceden beri veriyor iseniz vermeye devam etmeniz gerekir.
    Aylık olarak bildirimde bulunmayan işyerleri için Kanun’un 20/i maddesine göre “Kurum tarafından istenilen rapor, bilgi ve belgeler ile işgücü piyasasının izlenmesi için gerekli olan istatistiksel bilgileri Kurumca belirlenen süre içerisinde ibraz etmeyenlere” 2021 yılı için 5.896 TL idari para cezası uygulanacaktır.

    İşgücü Çizelgesi

    Aylık İşgücü Çizelgesini ne zaman vermeliyiz?

     4904 sayılı Türkiye İş Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanununun 3/b maddesinde “İşgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak, İşgücü Piyasası Bilgi Danışma Kurulunu oluşturmak ve Kurul çalışmalarını koordine etmek, işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü ihtiyaç analizlerini yapmak, yaptırmak.” Kurumumuz görevleri arasında yer almaktadır.

     “4904 sayılı kanunun 21 inci maddesine göre ise “Kurum tarafından, kamu ve özel kesim işyerlerinden iş ve işgücü konularında bilgi istenildiğinde, belirtilen süre içinde bilgi verilmesi zorunludur.”

     Bu madde gereğince Kurumumuz uygulamasında; işyerlerine ait ilgili ayın işgücü çizelgelerini (her ay olmak üzere) takip eden ayın sonuna kadar Kurumumuz internet sitesine girmeleri gerekmektedir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGenç girişimci teşvikinin gelir vergisi istisnası ne kadardır?
    Sonraki İçerikŞirket hissedarları hisselerini istediği değerden satabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz