Ana Sayfa Vergi İşe Başlayan Mükellefler Kullanacakları Defterleri Ne Zaman Tasdik Ettirirler?

İşe Başlayan Mükellefler Kullanacakları Defterleri Ne Zaman Tasdik Ettirirler?

İşyeri açılış bildirimi ne zaman yapılır? Açılış defter tasdiki ne zaman yapılmalıdır?

600
0

İşe başlayan mükellefler işe başlama tarihinden önce, kullanacakları defterleri tasdik ettirmeye mecburdurlar.

Elektronik ortamda tutulan defterlerin tasdik zorunluluğu yoktur.

e-Defter uygulamasına dahil olan mükellefler dahil oldukları aydan itibaren söz konusu defterlerini kağıt ortamında tutamazlar. Bu mükelleflerin kağıt ortamında tuttukları defterler hiç tutulmamış sayılır.

e-Defter tutma sürecinde hesap döneminin ilk ayına ait beratın alınması açılış onayı, son ayına ait beratın alınması kapanış onayı, diğer aylara ait beratların alınması ise ilgili aylara ait defterlerin noter onayı yerine geçer.

 


Kaynak: GİB rehber https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/beyannamerehberi/ise_baslama_Birakma_Degisiklik_Bildirimi_Brosuru.pdf
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşe Başlama Bildirimi Vermeye Mecbur Olanlar Kimlerdir?

İşe Başlama/Bırakma ve Değişiklik Bildirimi ile ilgili Bilgiler Yayınlandı

Sgk işe giriş bildirimlerini personel işe başlamadan ne kadar süre önce iptal edebiliriz?

 

Önceki İçerikCOVID-19, benzeri görülmemiş iş krizi yarattı, genel tecrit önlemlerinden neredeyse tüm işçiler ve işletmeler etkileniyor
Sonraki İçerikVergi dairesi Hangi Hallerde mükellefin kaydını siler?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz