Ana Sayfa Muhasebe İşe başlama bildirimi tatil gününe denk gelirse bildirim süresi uzar mı?

İşe başlama bildirimi tatil gününe denk gelirse bildirim süresi uzar mı?

1155
0
İşe başlama bildirimi tatil gününe denk gelirse bildirim süresi uzar mı?

VUK’da yer alan 10 günlük işe başlama bildirim süresi, resmi tatil (bayram tatili) nedeniyle durup resmi tatilin (bayram tatilinin) bittiği günden sonra yeniden mi başlar? Resmi tatil (bayram tatili) günlerinde de süre işler mi?

Hesaplama sürenin başladığı günden itibaren başlar. Son gün Resmi tatile rastlarsa son gün; ilk mesai günüdür. Tatil sürecinde süre durmaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İşe başlamayan işçinin girişini e-sigorta sisteminden iptal edebilir miyiz?

Mahkemenin işe iade kararına rağmen işveren işçiyi işe başlatmazsa ne olur?

İşe iade edilen işçinin işe başlaması durumunda daha önce yapılan ödemeler mahsup edilir mi?

 

 

Önceki İçerikMali Müşavirlik bürosu açarken mali müşavirler odası başvurusu sırasında bir maliyeti var mıdır?
Sonraki İçerikGümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 98)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Gümrük İşlemleri) (Seri No: 159)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz