Ana Sayfa Muhasebe İşçinin ücretsiz izinde olduğu süreler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?

İşçinin ücretsiz izinde olduğu süreler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınır mı?

3028
0

Kıdem ve ihbar sürelerinde doğum izni ve doğum sonrası ücretsiz izin sayılır mı? Örneğin, işyerinde 4 ay çalışan bir personel, 112 günlük doğum iznine çıkıyor. Ve sonrasında da 6 aylık ücretsiz izin alıyor. Kıdem ve ihbarı hesaplanırken 4 aylık fiili hizmet süresi mi yoksa izinler dâhil olan toplam süre mi dikkate alınır?

 

İşçinin çalışmadan geçirdiği ücretsiz izin süreleri yanında son bir yıl içinde işyerinden ücretsiz izin alınmışsa bu durumda işçinin son bir yıl içinde aldığı ücret dışı (ikramiye-prim gibi) ödemelerin bir günlük tutarını bulmak için de 365’e bölünmeyeceği belirtilmektedir. Bu hususla ilgili olarak, Yargıtay 9 uncu Hukuk Dairesi[5], “…İşçinin iş sözleşmesinin askıda olduğu süreler de, kıdem süresinden sayılmamalıdır. Örneğin ücretsiz izinde geçen süreler kıdem tazminatına esas süre bakımından dikkate alınmaz…” hükmü yer almaktadır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Derneğe yapılacak ayni bağış ve yardımlar kurum kazancı tespitinde indirim konusu yapılabilir mi?

 

Ar-Ge İndirimi nedir? Sponsor olursam vergi avantajım olur mu? Bağış ve Yardımları Vergiden düşebilir miyim?

 

Bağış Alanlar Gelir Kaydını Nasıl Yapar?

 

Bağış Olarak İnşa Edilen Okul İçin Yapılan Harcamalar Gider Kaydedilebilir mi?

 

 

Önceki İçerikSMMM’den habersiz kapanış yapan mükellefin yanlış kayıtlarına ait Mali Müşavirin sorumluluğu var mıdır?
Sonraki İçerikYemek kartını istisna tutarından fazla verirsek ayrıca vergi ve sgk mı ödeyeceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz