Ana Sayfa Muhasebe İşçinin iş yerinde suç işlemesi sebebiyle tutuklanması durumunda tazminatsız işten çıkış yapabilir...

İşçinin iş yerinde suç işlemesi sebebiyle tutuklanması durumunda tazminatsız işten çıkış yapabilir miyiz?

856
0

Bir firmamda çalışan sigortalı akrabasının işyerini basması sonucunda çıkan kavgada akrabasını bıçaklamıştır, bıçaklanan şahsın durumu kritik çalışan kişi tutuklu şuan, benim SGK durumu ile ilgili yapmam gereken prosedür nedir?

İşverenin iş sözleşmesini haklı nedenle derhal fesih hakkı, 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre; “Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir: .

.………….. II- Ahlak ve İyi Niyet Kurallarına Uymayan Haller ve Benzerleri: …………………….

f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.

Karakoldan işçinin tutukluluk belgesini isteyiniz. Bu belgeyle işçinin eksik gün bildirimini yapabilir ve yukarıda belirtilen yasal hakkını kullanmak isteyen işverenin noterden ihtar göndermesini belirtebilirsiniz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Uzun Süreli Rapor Alan İşçilerin İş Sözleşmesi Feshedilebilir mi?

 

 

İş Sözleşmesinde Deneme Süresi Ne Kadardır?

 

 

İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Derhal Feshi Ne Demektir?

 

 

Önceki İçerikAnne ve babası rahatsızlanan bir çalışan işten çıkarken tazminat hakkı kazanır mı?
Sonraki İçerikSınır Ticareti İl değerlendirme komisyonu nedir ve kimlerden oluşur?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz