Ana Sayfa SGK İşçi giriş ve çıkışları Emniyet Müdürlüğüne bildirilmeli midir?

    İşçi giriş ve çıkışları Emniyet Müdürlüğüne bildirilmeli midir?

    1681
    0
    Sigortalı giriş çıkışları 50 kişi üzeri çalışan veya altında çalışan işyerlerinde işe giriş ve çıkışları ilçe emniyete bildirme zorunluluğu var mıdır?

    İşverenlerin yeni işe başlayan ya da işten ayrılan personelleri bazı kurumlara çeşitli nedenlerle bildirim yükümlülüğü bulunmaktadır. Bunlardan SGK’ya yapılan işe giriş ve işten çıkış bildirimlerini bir de işyeri bölgesinin bağlı bulunduğu kolluk kuvvetlerine bildirim yükümlülüğü söz konusudur. 

    Bu yükümlülük işletmelere 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu ile verilmiştir. 

    Otel, motel, han, pansiyon, bekar odaları, günübirlik kiralanan evler, kamp, kamping, tatil köyü ve benzeri her türlü, özel veya resmi konaklama yerleri ile özel sağlık müesseseleri, dinlenme ve huzur evleri, dini ve hayır kurumlarının sosyal tesislerinin sorumlu işleticileri, bu yerlerde ücretli veya ücretsiz, gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş- ayrılış kayıtlarını, örneğine ve usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak, genel kolluk örgütlerinin her an incelemelerine hazır bulundurmak, Devlet İstatistik Enstitüsüne, talebi halinde vermek zorundadırlar.


    X bir işveren ilk defa işyeri açıp başka yerde SGK’lı olarak çalışıp 27103 sayılı teşvikten faydalanmaktadır. Bu işverenin işyeri olduğundan dolayı 27103 sayılı sgk teşvikine engel var mıdır?

    4a sigortalısı olarak çalıştığı işyerinden e-sgk işveren sistemi ve teşvik sorgulamadan TC kimlik nosu ile sorgulaması yapılmalıdır.

    Sigortalı yönünden aranılan şartlar: 

    Sigortalıların; 

    – İşe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla 5510/4-a,b,c kapsamında sigortalılıklarının bulunmaması,

     – İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, 

    – 1/1/2018 ila 31/12/2022 tarihleri arasında özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri, gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrük İşlemlerindeki Özel Fatura Nedir?
    Sonraki İçerikNakdi sermaye artışından faydanılan faiz indirimi sonraki yıllara devreder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz